zaterdag, 27. december 2008 - 16:16

Meidenbende opgerold

Eindhoven

De politie heeft tussen woensdag 17 december en dinsdag 23 december elf meisjes aangehouden in verband met een onderzoek naar een beroving. De beroving vond plaats op 16 oktober rond 21 uur. Drie vriendinnen (17, 17 en 18 jaar uit Veldhoven en Eindhoven) reden toen over het fietspad in het Severijnpark ter hoogte van de Bossi- en de Galuppistraat in Eindhoven.

Even verderop liepen twee onbekende meisjes op het fietspad die het drietal om geld vroegen. De drie slachtoffers konden niet voorbij de twee meiden fietsen en meteen kwamen er nog diverse meiden uit de bosjes. De slachtoffers werden bedreigd met een mes. Ook werden zij geslagen en werd een tas afgepakt. Hierna vluchtte de groep jonge vrouwelijke berovers. Eind november werd in Bureau Brabant aandacht aan deze beroving besteed.

Naar aanleiding hiervan kwamen bij de politie tips binnen die tot een doorbraak in het onderzoek leidden. Uit het onderzoek blijkt dat de elf verdachte meiden doelbewust op pad zijn gegaan om een beroving te plegen. Het gaat om tien meisjes uit Eindhoven en één uit Veldhoven, variërend in leeftijd van 13 tot 15 jaar. De meisjes zijn verhoord op het politiebureau en zijn inmiddels naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):