zaterdag, 10. mei 2008 - 10:49

'Melkproductie na brand Kraggenburg apart houden'

Emmeloord

De grote brand die vrijdagavond 9 mei in de voormalige gebouwen van de Greenery aan de Bloesemweg in Kraggenburg uitbrak, krijgt nog een vervolg. Uit voorzorg was mensen al geadviseerd hun ramen en deuren gesloten te houden, maar nu blijkt dat bij de brand wel roetdeeltjes zijn neergedaald in de directie omgeving van het terrein. Roetdeeltjes waarvan nog niet duidelijk is waaruit ze bestaan.

De politie zal onderzoek doen naar het ontstaan van de brand, maar inmiddels hebben zestig huishoudens een brief ontvangen met daarin een aantal maatregelen. Deze maatregelen zijn nodig omdat op de grond van deze inwoners roetdeeltjes zijn neergedaald.

Zolang de samenstelling van de roetdeeltjes niet bekend is, wordt uit voorzorg voor mens en dier geadviseerd om kinderen niet buiten te laten spelen, de gewassen niet te bewerken of te verwerken, het vee binnen te houden en niet buiten te laten grazen. De boeren wordt bovendien geadviseerd om de melkproductie vanaf 10 mei 2008 tot nader order apart te houden.

Zaterdagochtend vroeg wordt verder onderzoek uitgevoerd naar de roetdeeltjes. Naar verwachting wordt zaterdagmiddag bekend of er daarna nog meer metingen nodig zijn.
Provincie:
Tag(s):