woensdag, 16. januari 2008 - 23:04

Menselijke botten gevonden bij school

Dordrecht

Bij opgravingen op de binnenplaats van openbare basisschool de Statenschool aan de Hofstraat hebben medewerkers van de gemeente Dordrecht op woensdagmiddag 16 januari menselijke botten aangetroffen. Mogelijk gaat het om de resten van twee of drie personen. De medewerkers waarschuwden de politie die ter plaatse ging en een onderzoek instelde.

Het is voor de Politie Zuid-Holland-Zuid onbekend hoe de resten daar terecht zijn gekomen, hoe oud ze zijn en of eventueel een misdrijf in het spel is. De Recherche en de Unit Forensische Opsporing zijn voor onderzoek ingeschakeld. Ook zijn medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ter plaatse gekomen voor nader technisch onderzoek.
Op de binnenplaats waren op deze woensdagmiddag medewerkers van de afdeling Monumentenzorg en Archeologie bezig met graafwerkzaamheden. Mogelijk wordt de binnenplaats in de toekomst heringericht en ter voorbereiding daarop onderzochten de medewerkers de grond door enkele gaten te graven. Bij het graven van één van deze gaten werden de beenderen zichtbaar. Uit nader onderzoek door een fysisch antropoloog van de gemeente kon niet direct worden bepaald hoe oud of jong de resten waren, waarop de politie werd ingeschakeld.
De onderzoekers van het NFI zetten een deel van de binnenplaats af en begonnen om 20.00 uur met de verdere afgraving. De verwachting op woensdagavond was dat de onderzoekers tot hooguit enkele uren na middernacht actief zouden zijn. Het NFI verwacht minimaal een aantal weken nodig te hebben voordat onderzoeksresultaten bekend gemaakt kunnen worden. De directeur van de basisschool is door de politie ingelicht. De leerlingen van de school kunnen naar verwachting op de 17e gewoon weer van de gehele speelplaats gebruik maken.
Provincie:
Tag(s):