maandag, 28. juli 2008 - 10:23

Mensen kiezen voor echt brood en rijden er zelfs voor om

Amsterdam

Vorig jaar, juli 2007, opende het echtpaar Roturier in Amsterdam aan het Olympiaplein een eerste echte Franse bakkerij. Een gedurfde stap want de Roturiers verkochten hun eigen bakkerij in Frankrijk om in Nederland de eerste Franse bakkerij te openen. Veel mensen in de buurt hebben de bakkerij inmiddels gevonden en lijkt soms een verzamelplek voor BN-ers.
Ambachtelijk bereid brood is hip.

Brood was al een 'hype' in 2007 en de trend heeft zich stevig doorgezet. Je kon geen blad opslaan of er stond wel iets in over brood. De waardering voor ambachtelijk vervaardigde producten is groot.
Sinds de opening van de eerste echte Franse bakkerij in Amsterdam loopt het storm. Op 9m2 komen elke zaterdag ruim 1000 klanten voor echt brood bij Franse bakkerij Le Fournil de Sébastien in Amsterdam Zuid.

De hype is al zo doorgeslagen dat ook grootwinkelbedrijven er alles aan doen om de trendgevoelige consument te verleiden met speciale afdelingen voor hun broden. ' Maar dat is meer een marketing keuzen dan keuze voor echt ambachtelijk brood. Een consument fop je niet, ook al lijken de broden op het eerste oog best hetzelfde.
Categorie:
Tag(s):