maandag, 7. januari 2008 - 11:52

Mensen-smokkelaars op Schiphol aangehouden

Schiphol

Op Schiphol zijn de afgelopen week 2 mensensmokkelaars aangehouden die ervan worden verdacht een groep van 8 personen via Schiphol naar Spanje te smokkelen. De gehele groep kwam van een vlucht vanuit Bonaire.

Op het moment dat de grensbewaker van de Koninklijke Marechaussee de tien paspoorten aangeboden kreeg twijfelde hij direct aan de echtheid van de Venezolaanse paspoorten. Na grondige controle bleken alle aangeboden paspoorten vervalst te zijn.

Na onderzoek van het Sluisteam, een team van de Koninklijke Marechaussee, gespecialiseerd in mensensmokkel, bleek dat de reis werd georganiseerd door twee mensensmokkelaars. Zij zorgden voor de vervalste paspoorten en reisdocumenten.

De mensensmokkelaars probeerden op deze manier de gesmokkelde personen illegaal Spanje binnen te krijgen. De smokkelaars ontvangen hiervoor grote sommen geld van de te smokkelen personen.
Drie van de gesmokkelde personen waren minderjarig, zij zijn door de marechaussee aan stichting Nidos overgedragen, die de opvang van minderjarige vreemdelingen coördineert.


De beide smokkelaars waren in het bezit van de Venezolaanse nationaliteit, de gesmokkelden hadden de Colombiaanse en Ecuadoriaanse nationaliteit.
Provincie:
Tag(s):