zondag, 16. maart 2008 - 14:22

Mensen vast na belediging en bedreiging politiepersoneel

Rotterdam

Een 22-jarige man uit Brielle is zondag in de vroege ochtenduren gearresteerd voor belediging en mishandeling op de Floris vd Bergsingel in Brielle. Politiemensen werden tijdens de surveillance op de fiets in Brielle door de verdachte uitgescholden.

Toen zij hem op zijn gedrag aanspraken, bleef hij schelden. Hij werd hierop gearresteerd. Tijdens het in de auto plaatsen, verzette de verdachte zich en gaf een harde schop tegen een agent. De politieman raakte gewond en moest voor behandeling naar de huisartsenpost.
De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Zaterdagochtend is voor het bedreigen van politiemensen eveneens een man aangehouden in zijn woning aan de Gaffelstraat in Rotterdam. Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum ging rond elf uur naar zijn woning. De verdachte was al meerdere malen gewaarschuwd voor het veroorzaken van geluidsoverlast en nu werden zijn computer en luidsprekers in beslag genomen.

De Rotterdammer bedreigde de agenten met de dood en probeerde een zwaard in zijn woning te pakkken. Hierna rende hij weg en pakte een keukenmes. De man staakte de bedreiging en legde de wapens neer, nadat een politieman zijn vuurwapen pakte en de diensthond dreigend was ingezet. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De wapens en geluidsapparatuur van de Rotterdammer zijn in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):