maandag, 30. juni 2008 - 21:12

'Mensonterende toestanden in pendelbus GVB'

Amsterdam

Ondanks de goede bedoelingen van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam was het reizen met de pendeldienst tussen het Centraal Station en het Amstelstation vandaag een regelrechte ramp. Vanaf maandag rijdt er geen metro tussen het CS en het Amstelstation in verband met werkzaamheden aan de tunnelbuizen. Deze werkzaamheden zullen tot 17 augustus duren. De, over het algemeen buitenlandse, chauffeurs kregen vandaag de volle laag van de boze en gefrustreerde passagiers van de pendeldienst.

Vanmorgen zei een woordvoerder van het GVB tegenover Blik Op Nieuws:
"De chauffeurs hebben een goede opleiding van ons gekregen voor de route, het afstempelen van de strippenkaarten en het bedienen van de voertuigen. Ondanks dat zijn er toch een aantal dingen niet goed gegaan. Wij zorgen ervoor dat de chauffeurs goede begeleiding krijgen voor het rijden van de route".

Dat laatste blijkt maandagmiddag lariekoek te zijn. Nadat de chauffeurs van de pendelbussen in de ochtendspits al diverse 'opstart problemen' hadden bleek dat 's middags niet minder te zijn. Passagiers spraken de buschauffeurs aan op het te snel sluiten van de deuren waardoor passagiers bijna tussen de deuren kwamen.

Het verkeerd afstempelen van de strippenkaarten, schokkend optrekken waardoor de passagiers uit ballans raakten, geen antwoord geven op vragen van passagiers enz. De chauffeurs, die uit het buitenland afkomstig zijn en dus geen Nederlands spreken of verstaan, haalden slechts hun schouders op of negeerden de passagiers.

Sommige reizigers voelden zich daardoor geschoffeerd en begrepen ook niet waarom de chauffeur geen antwoord gaf. De bussen waren propvol en door de warmte was het niet bepaald een prettige rit naar het Centraal Station.

Tegenover Blik op Nieuws verklaarde een boze passagier "Hier moet ik nog voor betalen ook. Aan overbelaste veetransporten doen ze tegenwoordig tenminste iets. Dit zijn mensonterende toestanden, de hele bus stinkt naar zweet en andere vieze luchten. Ik ga wel lopen naar huis, hier pas ik voor".

Omdat de chauffeurs niet bekend zijn met de Amsterdamse binnenstad reden zij heel langzaam. Daardoor duurde het ritje van het CS naar Amstel uiteindelijk ruim 25 minuten, waar de normale reistijd slechts 10 minuten bedraagt.
Provincie:
Tag(s):