vrijdag, 6. juni 2008 - 15:00

Menzis vraagt uitleg ziekenhuis

Winschoten

Zorgverzekeraar Menzis vraagt tekst en uitleg aan het St. Lucasziekenhuis in Winschoten over het registreren van een kort ziekenhuisbezoek als een complete ligdag. Dit doet Menzis naar aanleiding van een e-mail waar het Dagblad van het Noorden vandaag over publiceert. Personeel van de spoedhulp krijgt daarin de instructie alle patiënten die langer dan twee uur aanwezig zijn als 'klinisch' te registreren. Het ziekenhuis krijgt hierdoor meer geld.

Roger van Boxtel, voorzitter raad van bestuur Menzis, wil tekst en uitleg van het ziekenhuis: "We nemen de boodschap in de e-mail hoog op. Daarom hebben we de directie van het ziekenhuis gevraagd om aanstaande maandag een toelichting te geven. Het kan en mag niet zo zijn dat een ziekenhuisbezoek verkeerd geregistreerd wordt, waardoor het ziekenhuis meer geld krijgt. Dat is fraude."

Menzis neemt dit signaal zo serieus dat ze een onderzoek onder alle ziekenhuizen overweegt. "Als blijkt dat hier meer aan de hand is, dan hebben we mogelijk een groot probleem," aldus Roger van Boxtel.
Provincie:
Tag(s):