maandag, 13. oktober 2008 - 21:37

Meppel nodigt inwoners uit in natuurgebied Engelgaarde

Meppel

Op zaterdag 1 november 2008 steken door heel Nederland duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen tijdens de Nationale Natuurwerkdag. In Meppel wordt de dag georganiseerd door Landschapsbeheer Drenthe samen met Stichting Engelgaarde en de gemeente Meppel. Inwoners die zin hebben in een ochtend of een dag lekker bezig te zijn met knippen, zagen, snoeien of slepen in natuurgebied Engelgaarde zijn van harte uitgenodigd. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website www.natuurwerkdag.nl.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van opslag in het meest westelijke deel van het gebied. Dat betekent dat vrijwilligers vooral veel kunnen zagen en slepen, maar ook takken die over de fiets- en wandelpaden hangen weg kunnen knippen. De activiteit is geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar. Kinderen moeten begeleid worden door een van hun ouders of een andere volwassene. Er wordt gratis thee, koffie, limonade en een lunch verzorgd. De activiteit begint om 9.30 uur, even voorbij de parkeerplaats van natuurgebied Engelgaarde. Wie de smaak te pakken heeft kan na de lunch nog doorwerken tot ongeveer 15.00 uur.

In verband met de materialen en de catering is het van belang dat deelnemers zich van tevoren aanmelden. Dit is mogelijk via de website www.natuurwerkdag.nl. Meer informatie is verkrijgbaar bij Marjan Mulder van de gemeente Meppel, via telefoonnummer (0522) 850 573 of mailadres m.mulder@meppel.nl.

Natuurgebied Engelgaarde ligt aan de rand van Meppel en is te vinden door vanaf de N375 richting Ruinerwold te rijden en voor de Wold Aa linksaf te slaan.

Op de Natuurwerkdag halen elk jaar meer dan 10.000 mensen een frisse neus bij het werken in natuur en landschap. Maar er is méér dat hen hiervoor enthousiast maakt: ze zijn trots op ‘hun eigen’ landschap.
Er zijn altijd wel bijzondere landschapselementen of patronen die echt hóren bij een streek. Denk bijvoorbeeld aan de wierden van Groningen, tuinwallen op Texel en hoogstamboomgaarden in Limburg. Op de Natuurwerkdag 2008 ligt de nadruk op deze belangrijke landschappelijke kenmerken. Landschapsbeheer Drenthe heeft daarom in 2008 voor de Natuurwerkdag het thema 'streekidentiteit' gekozen.
Provincie:
Tag(s):