maandag, 20. oktober 2008 - 20:55

Meppel nodigt inwoners uit voor wandeling Meppeler Bos

Meppel

Op zaterdag 25 oktober aanstaande wordt in heel Nederland de Nacht van de Nacht gehouden. Als Vriend van de Nacht nodigt de gemeente Meppel inwoners uit voor een wandeling door het Meppeler Bos. Tijdens de wandeling kan jong en oud het donker en de nachtelijke geluiden ervaren. Halverwege de wandeling vertelt verhalenvertelster Gerda Noordam het verhaal ‘Toen de maan verdween’.

De gemeente Meppel is Vriend van de Nacht en houdt rekening met duisternis en de manier van verlichting. Daarom organiseert de gemeente samen met de Natuurbeschermingswacht, het Platform Duurzaam Meppel en Scouting Meppel de Nacht van de Nacht in Meppel. Om de Meppeler bewustwording van de toenemende lichtvervuiling aan te geven, roept de gemeente bedrijven en instellingen op om niet noodzakelijke verlichting te doven in de Nacht van de Nacht.

Programma:19.30 uur Ontvangst met koffie, thee en limonade in het clubgebouw van Scouting Meppel aan de Blankensteinweg; 19.40 uur Welkomstwoord wethouder Ko Scheele; 19.45 – 21.00 uur Wandeling Meppeler Bos

Aanmelden voor de wandeling is niet nodig. De organisatie adviseert om laarzen aan te doen en een zaklamp mee te nemen.

Gerda Noordam werkt sinds 1992 als verhalenvertelster en ontwikkelde een heel eigen stijl van vertellen. Door gebruik van bijzondere muziekinstrumenten, zoals de regenstok en de mondharp, voegt ze een extra dimensie toe aan haar verhalen. Verhalen van Gerda Noordam zijn ook zeer geschikt voor kinderen.
Provincie:
Tag(s):