vrijdag, 12. september 2008 - 6:48

Meppel zoekt levende standbeelden

Meppel

Een levend standbeeld verstaat de kunst om met stilstaan of met snelle bewegingen als onderdeel van de act, het publiek te verwonderen of in verwarring te brengen. Is dat moeilijk of moet je daar lang voor studeren…nee.

Je hoeft geen moeilijke rol uit je hoofd te leren want het gaat bij levende beelden om de originaliteit, kostuum, mime en grime. Je staat zo’n 15 minuten in diverse poses en gaat daarna even 15 minuten in beweging naar je volgende locatie. Bij levende beelden gaan drama en beeldende kunst hand in hand. Het is een vorm van theater op straat en iedereen kan hieraan meedoen. Ervaren of niet. Bovendien krijg je na inschrijving een handzame instructie en suggesties wat je zou kunnen aantrekken en hoe je geschminkt zou kunnen worden. Bovendien krijg je een overzicht van voorbeelden wat je zoal kunt uitbeelden.

Op zondag 21 september a.s. vanaf 13.00 uur verandert de Woldstraat in Meppel in een levende beeldentuin. Dat gebeurt in het kader van het culturele weekend in Meppel. Er zijn 2 categorieën t.w. junioren van 8 t/m 16 jaar en adults vanaf 17 jaar.

Inschrijven, evenals deelnemen is kosteloos terwijl je sowieso een startgeld van € 50,- ontvangt. Inschrijven via de website www.grotetrek.nl kan nog tot 16 september a.s.
Provincie:
Tag(s):