woensdag, 16. januari 2008 - 16:05

Messentrekker toch weer achter de tralies

Roermond

De 31-jarige Roermondenaar die vorige week in het politiebureau in Roermond een agent met een mes bedreigde, gaat weer de cel in. Dit heeft het Openbaar Ministerie woensdag gemeld. De man kon met moeite door vier andere agenten worden overmeesterd.

Na het steekincident werd de man ingesloten, maar een dag later werd hij op last van de rechter-commissaris weer in vrijheid gesteld. Zijn in verzekering stelling was niet meer nodig in het belang van het onderzoek. Hierop ontstond hevige commotie onder de politie. Ook korpschef Bryan Rookhuijzen van de politie Noord- en Midden-Limburg, liet blijken dat dit niet de bedoeling kon zijn.

Gezien het maatschappelijk belang om op te treden tegen mensen die geweld gebruiken tegen politieagenten, vindt het Openbaar Ministerie dat aan die invrijheidsstelling zo snel als mogelijk een einde diende te komen. Afgelopen maandag was het onderzoek zodanig afgerond dat er dinsdag een vordering inbewaringstelling kon worden gedaan. Die vordering is vandaag behandeld en toegewezen door de rechter-commissaris.

Nu de verdachte in bewaring is gesteld, heeft het hoger beroep - dat donderdag aanstaande door de rechtbank behandeld kon worden - tegen de beslissing van afgelopen vrijdag geen belang meer. Het Openbaar Ministerie trekt het hoger beroep in.
Provincie:
Tag(s):