donderdag, 11. september 2008 - 9:49

Met 210 km/u op de vlucht voor politie

Driebergen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag 10 september 2008 omstreeks 22.30 uur een 41-jarige man uit Nieuwegein op de rijksweg A12 ter hoogte van Bunnik klemgereden en bekeurd. De man grossierde in verkeersovertredingen, gaf een valse naam op en reed met een ingevorderd rijbewijs.

Ter hoogte van Utrecht passeerde de man met een Mercedes S500 met hoge snelheid de onopvallende videoauto van het KLPD. De man reed ter hoogte van Bunnik met een gemiddelde gecorrigeerde snelheid van 172 km/uur terwijl daar 100 km/uur was toegestaan. Ter hoogte van de afslag Driebergen kreeg hij een teken ‘volgen politie’, waaraan hij geen gevolg gaf.

Tussen Driebergen en Maarn reed hij met hoge snelheid en haalde voertuigen over de vluchtstrook in met snelheden van 160 tot 180 km/uur. Ter hoogte van Maarn verliet hij de autosnelweg en negeerde bij de provinciale weg het rode verkeerslicht en sloeg links af richting Amersfoort.

De Mercedes liep bij een snelheid van 210 km/uur uit op het onopvallende surveillancevoertuig en haalde opnieuw met hoge snelheid rechts in over de vluchtstrook. Nadat Driebergen weer was gepasseerd is hij op de A12 met drie surveillancevoertuigen van het KLPD klemgereden. Geen van de voertuigen raakten hierbij beschadig. De drie mannen in het voertuig, in de leeftijd van 41, 20 en 14 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau in Driebergen.
Provincie:
Tag(s):