donderdag, 8. mei 2008 - 17:42

'Met Belgerinkel naar de Winkel’

Ede

Van zaterdag 10 mei tot en met zaterdag 28 juni loopt de campagne ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ in de gemeente Ede.De campagne is bedoeld om mensen meer gebruik te laten maken van de fiets. Zo kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen aan een schoner klimaat, een betere bereikbaarheid en de eigen gezondheid: fietsen is gezond! Komt u op de fiets naar de winkel, dan maakt u kans op verschillende (fiets-)prijzen!

Op zaterdag 10 mei vindt de startmanifestatie plaats van deze campagne. Wethouder Peter van ’t Hoog zal deze dag de eerste stempel in ontvangst nemen bij fa. Toes, Maandereind 41, in het centrum van Ede. Dit gebeurt om 14.00 uur. Het Brabants Fietsorkest is aanwezig om de start op ludieke en muzikale wijze op te vrolijken.

De fiets is bij uitstek geschikt voor binnen Ede of de dorpen. Dat betekent dat bijna iedereen een winkelcentrum op fietsafstand heeft. In de praktijk nemen mensen voor de dagelijkse boodschappen toch vaak de auto. Dat veroorzaakt niet alleen overlast, het is ook duurder en vaak niet eens sneller. Maar bovendien is fietsen juist leuk, zeker met deze actie.

Als u op de fiets komt, dan krijgt u een stempelkaart bij de deelnemende winkeliers. Elke keer dat u op de fiets de boodschappen doet, wordt er een stempel bij gezet. Is de kaart vol, dan kunt u deze inleveren in een speciale verzamelbox die in de winkel staat. Aan het eind van de campagne worden aan de hand van de ingeleverde stempelkaarten verschillende (fiets-)prijzen worden verloot. De hoofdprijs is een nieuwe fiets, bij de kleinere prijzen gaat het om een fietstas of een fietscomputer.

De actie is een initiatief van de gemeente Ede, waaraan onder andere de fietersbond medewerking verleent. De volgende winkeliersverenigingen in Ede doen mee: Ede Centrum, Stadspoort, Rozenplein, Tussenland, Ede Zuid, Lunteren, Wekerom, Otterlo en Harskamp. Bij de winkels in deze centra kunt u dus meedoen aan de campagne en als fietser een stempel halen.
Provincie:
Tag(s):