woensdag, 16. april 2008 - 16:58

Met kind en kinderwagen op dievenpad

Haarlem

Op donderdag 10 april zag een politieman in zijn vrije tijd dat een man en een vrouw in een drogisterij bezig waren met de diefstal van diverse goederen. Dit heeft de politie woensdag 16 april bekendgemaakt.

De man liep met een klein kind op zijn arm, terwijl de vrouw tal van artikelen in de kinderwagen stopte. Toen het stel deze artikelen niet afrekende en de winkel uit wilde lopen, alarmeerde de oplettende politieman het winkelpersoneel en kon de vrouw worden aangehouden.

De man was er met het kind op zijn arm al vandoor. De vrouw bleek een 34-jarige Armeense die in Haarlem verblijft. De kinderwagen is in beslag genomen. In de wagen zat een speciaal voor diefstal geprepareerde tas. De vrouw ontkende bij verhoor de diefstal, maar gaf later toe de artikelen te hebben gestolen.

In haar woning troffen politiemensen dozen vol met gestolen artikelen, waaronder tientallen scheermesjes, potten gel en honderden flesjes parfum, afkomstig uit diverse drogisterijen en parfumerieën. Verder troffen de agenten ruim 15.000 euro aan contact geld en geprepareerde tassen aan. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de andere verdachte een 34-jarige landgenoot van de vrouw is. Naar deze man wordt nog gezocht. De vrouw zit nog vast. Het onderzoek naar de strooptochten van de verdachten wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):