maandag, 18. augustus 2008 - 18:42

Met mobiel betalen in taxi

Rotterdam

Payter, introduceert als eerste in Nederland mobiel betalen voor vervoer. Vanaf maandag 18 augustus kunnen reizigers een maand lang in een van de twee speciale tuktuks van de TukTuk Company Rotterdam afrekenen met de Payter mobiel. Met dit initiatief geven Payter en de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC), waar TukTuk Company Rotterdam onderdeel van is, het startsein voor een intensieve samenwerking op het gebied van onder andere mobiel betalen in taxi´s.

Na Rotterdam zal Payter het concept landelijk uitrollen om zo mobiel betalen in het vervoer voor iedereen toegankelijk te maken. Ook zal het bestellen van taxi´s via Smartposters in Rotterdam verder worden ontwikkeld. Smartposters zijn posters voorzien van een chip waarmee de Payter-telefoon rechtstreeks kan communiceren. Door de telefoon voor de poster te houden, kunnen reizigers bijvoorbeeld gratis een taxi bellen.

De Payter tuktuks, herkenbaar aan de Payter bestickering, starten hun motoren tijdens de Rotterdamse Eurekaweek, de introductieweek voor eerstejaars studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Categorie:
Tag(s):