zaterdag, 25. oktober 2008 - 9:51

Met scootmobiel gooiende tasjesrover aangehouden

Enschede

De politie Twente heeft woensdag 22 oktober een 29-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt verdacht van de gewelddadige beroving van een 61-jarige vrouw in haar scootmobiel op dinsdag 21 oktober. Tevens kan hij als verdachte aangemerkt worden voor een drietal andere misdrijven die ook dinsdag 21 oktober gepleegd zijn. Dit heeft de politie laten weten.

Woensdag 22 oktober omstreeks 09.45 uur, heeft het rechercheteam van politie Twente een 29-jarige man in zijn woning in Enschede aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Uit het ingestelde onderzoek en aan de hand van getuigenverklaringen van slachtoffers kon de man als verdachte van in totaal vier misdrijven aangemerkt worden.

Hij is de vermoedelijke dader van diefstal van geld uit een personenauto die geparkeerd stond aan de Gronausestraat, gepleegd op 21 oktober omstreeks 14.00 uur, een insluiping in een woning omstreeks 17.30 uur aan de Perikweg waarbij een brillenkoker ontvreemd is, de gewelddadige beroving van een vrouw in haar scootmobiel in de parkeergarage aan de Beltstraat omstreeks 18.00 uur en een gewapende overval op een snackbar aan de Wethouder Gerbertstraat omstreeks 21.30 uur, eveneens gepleegd op dinsdag 21 oktober.

De 29-jarige heeft inmiddels alle zaken bekend en is vrijdagmiddag 24 oktober voorgeleid bij de Rechter Commissaris. In de zaak omtrent de gewapende overval op de snackbar aan de Wethouder Gerbertstraat op dinsdag 21 oktober omstreeks 21.30 uur, spreken slachtoffers over twee overvallers.De recherche is in deze zaak nog op zoek naar getuigen om ook deze tweede dader te kunnen achterhalen.
Provincie:
Tag(s):