woensdag, 11. juni 2008 - 12:15

Michael Braungart op Leeuwarder duurzaamheids congres

Leeuwarden

De bedenker van het concept Cradle to Cradle, Michael Braungart, is een van de sprekers op het congres over duurzame innovatie. Dit internationale congres wordt op 26, 27 en 28 juni gehouden in de Harmonie in Leeuwarden. Andere sprekers zijn onder andere de commissaris van de Koningin de heer John Jorritsma, burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone en Wubbo Ockels. Tijdens dit congres genaamd Facilitating Sustainable innovations (FSI) laten internationale partijen zien hoe duurzame innovatie kan bijdragen aan regionale ontwikkeling. Ook voor de provincie Fryslân is dit een van de speerpunten voor de komende jaren.

Gedurende het driedaagse congres wordt onder andere door vertegenwoordigers van diverse Europese regio’s, zoals Navarra in Spanje en Vlaanderen aangegeven hoe zij tot duurzame innovatie zijn gekomen. Thema’s die aan de orde komen zijn onder meer energie, water en gezondheid. Tijdens het congres brengen de gasten ook een bezoek aan de Frisian Solar Challenge, die van 22 tot en met 28 juni plaatsvindt. Op vrijdag 27 juni wordt er tijdens het congres een mini zonnebootrace georganiseerd voor scholieren van een aantal Friese scholen.

Tijdens het congres wordt er ook een manifest opgesteld, met concrete aanbevelingen voor het Europese beleid op het terrein van duurzaamheid en de ontwikkeling van instrumenten om duurzame innovatie te stimuleren. Het manifest zal op de tweede dag symbolisch worden overhandigd aan Dorette Corbey, lid van het Europese Parlement voor de PvdA, met het verzoek om dit mee te nemen naar het Europees Parlement.

De conferentie wordt georganiseerd door de provincie Fryslân in samenwerking met het Cartesius Instituut en de wereldwijde organisatie GIN (Greening of Industry Network).
Provincie:
Tag(s):