dinsdag, 15. april 2008 - 21:07

Michiel de Ruyter vaart verder naar de Noordpool!

Vijfhuizen

Spitse bergen, bevroren zeeën, zeehonden en walvissen afgewisseld met woeste zeeslagen tussen de Engelse en Nederlandse vloot van Michiel de Ruyter. Dat is het beeld van het Nederlands Zandsculpturenfestival in de Haarlemmermeer, dat van zaterdag 26 april tot en met zondag 31 augustus 2008 geopend is. De vorig jaar opgerichte beelden in het kader van het jaar van Michiel de Ruyter staan er nog steeds uitstekend bij.

Maar het festival gaat met behulp van 6.000 ton extra zand ook de Noordpool in de schijnwerpers zetten. Met deze uitbreiding ondersteunt de organisatie van het Nederlands Zandsculpturenfestival de Noordpoolcampagne van het Wereld Natuur Fonds: ‘Draag bij aan een witte Noordpool’.

Het grootste overdekte zandsculpturenfestival ter wereld, dat in 2008 het enige zandsculpturenfestival in Nederland is, vindt bij Vijfhuizen plaats in het gebouw van Expo Haarlemmermeer.

Het Nederlands Zandsculpturenfestival in de Haarlemmermeer is van zaterdag 26 april tot en met zondag 31 augustus 2008 dagelijks geopend van 10.30 tot 18.00 uur.
Provincie:
Tag(s):