woensdag, 17. september 2008 - 21:08

Middeleeuws Stadsfeest trekt duizenden bezoekers

Coevorden

Het Middeleeuws Stadsfeest dat afgelopen zaterdag in het centrum van Coevorden is gehouden trok duizenden bezoekers. Met een heus ridderlijk gevecht werd de middeleeuwse markt op het Marktplein spectaculair geopend. Ook in het Kasteel was veel te doen. Alleen al 500 bezoekers deden een rondleiding.

Het Middeleeuws Stadsfeest is een initiatief van Stichting 600 jaar stadsrechten Coevorden in samenwerking met Rikster Webergroep en één van de evenementen die dit jaar wordt georganiseerd om te vieren dat Coevorden 600 jaar geleden de stadsrechten kreeg herbevestigd. De Markt was omgetoverd tot een middeleeuwsplein.

In een schitterend decor van veel vlaggen, vaandels, schilden, een schandpaal en een pekton werden oude ambachten getoond zoals glasblazen, tingieten, kaarsen maken, honing slingeren en beeldhouwen. Daarnaast waren er zestig middeleeuwse figuranten in uiteenlopende rollen zoals ridders, vendeliers, landlopers, wasvrouwen en een valkenier. Zij zorgden voor muziek en theater en hielden spelletjes voor jong en oud.

Tot slot werden er in het enige Kasteel van Drenthe door Huib Minderhoud in de rol van Drost Johan van Buchorst rondleidingen gegeven, waar meer dan 500 bezoekers gebruik van maakten. Zij werden daarnaast geïnformeerd door Trix Mulder van het Infocentrum Coevorden Beweegt.
Provincie:
Tag(s):