donderdag, 18. september 2008 - 14:10

Mies Bouwman & Ivo Niehe in actie voor Cancer Center Amsterdam

Amsterdam

Mies Bouwman en Ivo Niehe zijn opnieuw betrokken bij een actie voor VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA). Van 22 september tot en met 3 oktober 2008 vindt een actie voor inrichting en de nieuwste apparatuur van het poliklinisch diagnostiekcentrum voor kankerpatiënten plaats. De actie is opgezet samen met de Sponsor Bingo Loterij.

Mies Bouwman en Ivo Niehe (ambassadeurs van VUmc CCA) zetten patiënten en artsen van de polikliniek in de actie centraal. Vrijdagavond 26 september interviewt Mies Bouwman, als gast in de TROS TV Show, Olaf-Marijn de Leur (oud-patiënt VUmc). Olaf-Marijn heeft tot twee keer toe de ziekte kanker overwonnen. In de TV Show van Ivo Niehe vertelt hij over zijn ervaringen en de noodzaak van het snel opsporen van deze ziekte. Ook het TROS-programma Lingo besteedt aandacht aan de patiënten en artsen van de polikliniek voor sneldiagnostiek. Van 22 t/m 26 september staat het spelletjesprogramma in het teken van de actie.

Mies Bouwman: “De actie vorig jaar was een succes, maar laten we met z’n allen nog even doorzetten! Graag zou ik iedereen nog één keer willen vragen om de actie te steunen. Op die manier komt de polikliniek er niet alleen, maar is ook de inrichting en de nieuwste apparatuur gewaarborgd.�

De actie nu is een vervolg op de nationale actie die eind mei 2007 plaatsvond. De-Grootste-Bingo-Ooit in Ahoy was op 1 juli 2007 de klapper in de nationale campagne waaraan Mies Bouwman en Ivo Niehe meewerkten. Een groot aantal mediapartners en winkels droeg de nationale actie belangeloos een warm hart toe. Destijds is er voor gezorgd dat de bouw van het poliklinisch diagnostiekcentrum voor patiënten met kanker gestart kan worden en het nieuwe onderkomen naar verwachting in 2010 open gaat. Patiënten uit heel Nederland hebben baat bij deze kliniek.

Patiënt gebaat bij snelheid

In de nieuwe polikliniek krijgen patiënten binnen 48 uur uitsluitsel. De patiënt staat centraal en krijgt alle benodigde service, waarbij de artsen en faciliteiten naar hem of haar toekomen in plaats van andersom. Door de juiste combinatie van specialisten, onderzoek, techniek en met name de nieuwste apparatuur kan men vroeger en sneller diagnosticeren en tot behandeling overgaan.

“Als er aanwijzingen zijn dat je kanker hebt, brengt dat veel emoties teweeg bij de patiënt en zijn naasten. Je wilt dan snel duidelijkheid. Hoe eerder we erbij zijn, hoe groter de kans op genezing.

Als de behandeling is gestart, wil je graag snel weten of de behandeling aanslaat of dat er iets anders gedaan moet worden. Dat vraagt om onderzoek dat snel voor de behandeling van de patiënt kan worden ingezet. Door de intensieve samenwerking van onderzoekers op het gebied van kanker ontstaan nieuwe ideeën welke snel ingezet kunnen worden in de behandeling van de patiënt,� aldus prof.dr. Winald Gerritsen, directeur VUmc CCA.

Mensen die de actie van VUmc CCA willen steunen, kunnen dat doen door mee te spelen in de Sponsor Bingo Loterij. De helft van hun inleg gaat rechtstreeks naar VUmc CCA. Voor meer informatie: www.sponsorbingoloterij.nl.. De Sponsor Bingo Loterij is de Goede Doelen loterij die organisaties steunt die werken aan verbetering van welzijn en gezondheid in Nederland.
Provincie:
Tag(s):