zaterdag, 25. oktober 2008 - 13:07

'Mijn vriend is brandweerman'

Utrecht

Gijs heeft verschillende brandweerauto's om mee te spelen. Op een dag is er bijna echt brand bij hem in huis! Wanneer mama pannenkoeken staat te bakken.....gaat het net niet mis...

'Mijn vriend is brandweerman' is een heerlijk kijk- en voorleesboek voor kleuters. Door de prachtige illustraties in het boek, gemaakt door Erna Westrup, wordt Gijs levendig neergezet en de grote foto's zorgen ervoor dat de wereld van de kleine jongen goed wordt verbeeld.

Het boek gaat over Gijs, die een bezoek brengt aan de Amersfoortse brandweerkazerne en zo meer leert over de verschillende werkzaamheden van de brandweer.

Op de foto, gemaakt door Frtis Weener, is links fotograaf Aneo Koning te zien. Hij heeft de foto's voor het boek geleverd. Daarnaast staat schrijfster Hanna de Mink, dan brandweerman John Tuithof en als laaste illustrator Erna Westrup.

De brandweer Amersfoort is een van de grootste medewerkers geweest om het boek tot stand te laten komen. De meeste foto’s zijn bij de brandweer Amersfoort gemaakt of in de Utrechtse regio.

De opbrengst van het boek gaat naar de Nederlandse Brandwondenstichting.

Bij de presentatie van het boek was ook de Amersfoortse wethouder van cultuur, Arrien Kruyt, aanwezig. Het voorleesboek is in alle boekhandels in Nederland te koop voor € 12,50.
Provincie:
Tag(s):