maandag, 7. april 2008 - 19:33

Milieuparkjes gaan ondergronds

Werkendam

Op vijf milieuparkjes in de gemeente Werkendam zijn in de afgelopen weken in totaal 31 ondergrondse containers geplaatst. In de kern Werkendam zijn dat de milieuparkjes bij de supermarkten MCD, Aldi en C1000, in Nieuwendijk bij het winkelcentrum en in Hank bij Super de Boer. De nieuwe ondergrondse containers zorgen voor een nettere uitstraling van de milieuparkjes.

Alle oude bovengrondse containers zijn inmiddels verwijderd. Met ingang van deze week kunnen alle ondergrondse containers alvast worden gebruikt. Op vrijdagavond 11 april neemt wethouder Luteijn de vijf vernieuwde parkjes op een feestelijke manier in gebruik.

Met de komst van de nieuwe containers is de inzameling van glas veranderd. Voorheen werden drie kleuren glas gescheiden: wit, bruin en groen. Voortaan worden nog maar twee soorten gescheiden: wit glas en het overige bont gekleurde glas.

In Sleeuwijk was het milieuparkje al gedeeltelijk voorzien van ondergrondse containers, namelijk voor glas. Voor de rest van de containers wordt aansluiting gezocht bij de plannen rondom De Es. In Dussen wordt nog gezocht naar een geschikte locatie.
Provincie:
Tag(s):