maandag, 6. oktober 2008 - 17:44

Milieuvriendelijk verfsysteem voor KLM

Schiphol

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft maandag 6 oktober, in bijzijn van KLM-President-directeur Peter Hartman, officieel een milieuvriendelijk verfsysteem in gebruik genomen. De bewindsman heeft hiertoe het KLM-logo op een Boeing 747 geverfd. Dit heeft KLM maandagmiddag laten weten.

KLM Engineering & Maintenance heeft de duurzame, chromaatvrije verf samen met de Duitse verfleverancier Mankiewicz ontwikkeld.

Er is 15 procent minder verf nodig om een toestel te decoreren. Dat betekent dat een vliegtuig minder weegt. Hierdoor verbruikt een toestel minder brandstof, waardoor de CO2-uitstoot lager is.

Ontvetten voor het schilderen kan daarnaast voortaan met water en zeep, in plaats van dat hier 800 liter agressief, zeer brandbaar oplosmiddel voor nodig is.

Er zijn ook kostenvoordelen. De glans en kleur blijven beter behouden, dus vliegtuigen hoeven minder vaak opnieuw geverfd te worden. Bovendien staat een toestel tot twee dagen korter aan de grond voor een verfbeurt omdat de verf sneller droog is. Het systeem is uitgebreid getest.

KLM is de enige maatschappij die dit milieuvriendelijke en kostenbesparende systeem gebruikt. KLM heeft een voortrekkersrol als het gaat om duurzaam en innovatief werken. Onlangs is KLM voor de vierde keer op rij beloond met de eerste prijs voor de meest duurzame airline, genoteerd op de Dow Jones Sustainability Index.
Provincie:
Tag(s):