vrijdag, 11. januari 2008 - 11:51

Militair gedagvaard na dodelijk ongeval

Arnhem

Het Openbaar Ministerie heeft een 39-jarige militair gedagvaard op verdenking van dood door schuld. De militair is gedagvaard voor de zitting op 10 maart van de meervoudige militaire kamer van de rechtbank in Arnhem.

Op 2 juni 2007 werd door een aantal militairen van de luchtmobiele brigade een demonstratie gegeven met een helikopter op de landmachtdag in Wezep. De gedagvaarde militair, die zich aan boord van die helikopter bevond, wordt ervan verdacht onzorgvuldig te zijn geweest bij het losmaken van een afdaaltouw van de helikopter. Aan dat touw zat een andere militair vast, die abseilde uit de helikopter.

Verdachte wordt verweten onvoldoende te hebben gecontroleerd of het touw niet meer aan de helikopter bevestigd was. Het latere slachtoffer zat nog vast aan het afdaaltouw toen verdachte aan de piloot van de helikopter aangaf dat deze kon wegvliegen. De militair werd hierdoor over enige afstand meegesleept over de grond. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond en is aan zijn verwondingen overleden.
Provincie:
Tag(s):