vrijdag, 19. september 2008 - 9:22

Militaire oefening in Delfzijl en Eemsmond

Delfzijl

Van maandag 22 september tot en met vrijdag 26 september houdt de Landmacht in de gemeenten Delfzijl en Eemsmond een kleinschalige militaire oefening. In totaal gaat het om circa 200 man. De oefenlocaties in de gemeente Delfzijl zijn het bunkercomplex bij Holwierde en bij de Fiemel en het dorp Termunten.

Van maandag tot en met donderdag zal er in de middag met losse flodders geschoten worden rondom de bunkers en zullen daar zogenaamde search-activiteiten beoefend worden.

Dinsdagmiddag en donderdagmiddag zullen er in Termunten zogenaamde sociale patrouilles worden gehouden. Militairen zullen dan mensen op straat aanspreken om informatie in te winnen. Voor een deel is dit rollenspel van de militairen zelf, maar gewonen burgers kunnen ook worden aangesproken.

Ten Noorden van Holwierde, richting de aardgas locatie zullen verkenningspatrouilles gehouden worden. In de omgeving van Holwierde komen ook checkpoints. Verkeersdeelnemers worden met borden hiervan op de hoogte gesteld, waarbij zij de keuze hebben deel te nemen aan het checkpoint of een alternatieve route te rijden.

Woensdag vindt er een wisseling van manschappen plaats tussen de gemeenten Eemsmond en Delfzijl en zullen er militaire transporten zichtbaar zijn. Bij de oefening wordt geen gebruik gemaakt van zwaar materieel als tanks en andere rupsvoertuigen, het gaat alleen om wielvoertuigen.

De miltairen worden ondergebracht in de genoemde bunkercomplexen, op het schip van de zeekadetten in de haven van Delfzijl en bij EC Projects aan de Koperweg in Delfzijl.
Provincie:
Tag(s):