zondag, 6. april 2008 - 21:44

Miljoenen voor Cultureel Kwartier

Assen

Het college van B&W van de gemeente Assen heeft overeenstemming bereikt met De Kolk, Bibliotheek Assen, Centrum Beeldende Kunst Drenthe, Biblionet Drenthe en de Stichting Woningbeheer Assen over de realisatie van het Cultureel Kwartier. Er ligt een gezamenlijk voorstel voor het programma van eisen.

Het college wil ruim 80 miljoen investeren om het Cultureel Kwartier te realiseren. SWA investeert een kleine 20 miljoen in woningen en commerciële ruimtes. Gedeputeerde Staten van Drenthe willen met een bijdrage van 2,4 miljoen euro de komst van het CBK en Biblionet Drenthe naar het Cultureel Kwartier mogelijk maken. Een bijdrage komt verder van de NAM, die daarmee een afspraak uit 2006 invult.

Het is nu aan de raad om een besluit te nemen over de financiën en de pluspakketten voor symfonische muziek en een energieneutraal gebouw.

Theater en bioscoop De Kolk, bibliotheek Assen, Centrum Beeldende Kunst Drenthe, Biblionet Drenthe (voorheen Provinciale bibliotheekcentrale), SWA en gemeente bundelen hun krachten in een groot aantrekkelijk cultureel centrum. Het Cultureel Kwartier Assen moet jaarlijks zo’n 600.000 bezoekers trekken. De Kolk, bibliotheek Assen, CBK en Biblionet Drenthe zijn afzonderlijk goed voor zo’n 500.000 bezoekers per jaar. Door synergie, samenwerking en de toevoeging van een aantrekkelijk grand café aan de Vaart is het de bedoeling jaarlijks zeker 100.000 extra mensen in het complex te verwelkomen.
Provincie:
Tag(s):