maandag, 9. juni 2008 - 22:42

Milleniumavond over project Ghana

Emmeloord

Woensdag 11 juni staat de Beurszaal van ‘t Voorhuys in het teken van Ghana. Voor de avond zijn verenigingen, bedrijven en het onderwijs uit Noordoostpolder uitgenodigd. De Millenniumavond is het startsein voor het Millenniumproject in Abreshia, Ghana.

De gemeente heeft geld vrijgemaakt om in Noordoostpolder mensen bewust te maken van de millenniumdoelstellingen, en om in Abreshia een school te herbouwen.

Gemeente Noordoostpolder organiseert de avond om mensen enthousiast te maken voor het Millenniumproject. Het programma begint om 19.30 uur. Bij binnenkomst zorgt djembéband Doun doun clackson voor Afrikaanse muziek.

Het programma begint met een presentatie van Anja van den Dolder. Zij is raadslid in Hardenberg. Gemeente Hardenberg is uitgeroepen tot Millenniumgemeente van 2007, Anja van den Dolder doet uit de doeken hoe ze hun project hebben aangepakt.

Voor de pauze is er ook een presentatie van Pieter van de Linden van de Stichting Samenwerk in Almere. Deze stichting heeft veel ervaring met het werken in Ghana.

Film uit Abreshia
Na de pauze is er informatie over het millenniumproject van Noordoostpolder: de school van het dorp Abreshia, in Ghana. Er is een film te zien die recent gemaakt is in het dorp. Barbara Williams, zelf afkomstig uit Ghana, geeft uitleg bij de beelden.

Mensen van de Wereldwinkel in Emmeloord en een lid van djembéband Doun doun Clackson vertellen iets over hun inzameling voor Abreshia. Ook is er uitleg over de opzet van het project, het budget en anderen kunnen helpen om van het project een succes te maken.

U bent van harte welkom om ook te komen. Misschien krijgt u deze avond een geweldig idee om het project nog meer onder de aandacht te brengen, of om geld in te zamelen.

Millenniumdoelen
Alle regeringen, waaronder de Nederlandse, hebben zich in 2000 verbonden aan de Millenniumdoelen. Deze doelen zijn gericht op het uitbannen van armoede en honger en het verbeteren van de toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en schoon water. Deze doelen moeten in 2015 worden gehaald. Noordoostpolder is op 30 juni 2007 Millenniumgemeente geworden, door het Akkoord van Schokland te ondertekenen.
Provincie:
Tag(s):