dinsdag, 1. juli 2008 - 1:03

Millenniumprijzen in Terneuzen

Terneuzen

De gemeente Terneuzen geeft voor de eerste keer stimuleringsprijzen aan zogenaamde Millenniumprojecten in het kader van de VN-Millenniumcampagne gericht op ontwikkelingshulp. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 2 juli wordt een bedrag van 55.000 euro over zes projecten uit de gemeente Terneuzen verdeeld.

Tijdens de bijeenkomst geeft Arjan Erkel een toespraak en reikt samen met burgemeester Lonink de Millenniumprijzen uit.

Vorig jaar presenteerde Terneuzen zich als Millenniumgemeente. Zo wil de gemeente bijdragen aan de Millenniumdoelen zoals geformuleerd in de VN-Millenniumcampagne. De millenniumdoelen waarvoor de gemeente Terneuzen zich sterk voor maakt zijn: ‘extreme armoede en honger uitgebannen’, ‘alle jongens en meisjes gaan naar school’ en ‘kindersterfte is sterk afgenomen’. De gemeenteraad stelt € 1,00 per inwoner per jaar beschikbaar.

Initiatieven vanuit de gemeenschap die een bijdrage leveren aan de Millenniumdoelen konden eerder dit jaar bij de gemeente worden ingediend. Daarvan zijn er door de jury zes als winnaar uitgekozen. Bij elkaar wordt 55.000 euro aan de winnende projecten uitgereikt.

Wie wint en wie welke prijs krijgt, wordt woensdagavond bekendgemaakt.Naast de uitreiking en de inleiding van Arjan Erkel, geven de winnaars tijdens de avond korte presentaties over de verschillende initiatieven. De bijeenkomst wordt gehouden in het stadhuis in Terneuzen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom het programma bij te wonen. De aanvang is om 20.00 uur.
Provincie:
Tag(s):