donderdag, 25. september 2008 - 22:59

Minder bomen in de stad

Groningen

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 24 september is een amendement aangenomen van PvdA, CDA en VVD, als gevolg waarvan er geen 50 bomen in de binnenstad bijgeplant worden, maar minder. GroenLinks en SP zijn verontwaardigd dat de wens van veel stadjers voor meer bomen in de binnenstad gefrustreerd wordt door een overbodige amendement.

In het amendement wordt gevraagd om uit het beschikbare budget van 0,5 miljoen euro niet alleen het planten, maar ook het onderhoud van de bomen te betalen. Dit terwijl voor dit onderhoud al een ander potje met geld beschikbaar is. Door cijferfetisjisme van drie grote partijen in de gemeenteraad krijgt de binnenstad nu minder bomen en wordt de gemeente opgezadeld met extra bureaucratie.

SP en GroenLinks zullen nu bij de begrotingsbehandeling om extra geld vragen, zodat er alsnog 50 bomen bijgeplant kunnen worden in de binnenstad. Dit is niet alleen van belang voor leefbaarheid en ecologie, maar bomen vangen ook veel fijn stof uit de lucht, zodat het ook voor de gezondheid van de stadjers positieve gevolgen heeft.
Provincie:
Tag(s):