donderdag, 28. augustus 2008 - 21:52

Minder incidenten tijden eredivisieperiode van VVV

Venlo

Het afgelopen seizoen waren er minder incidenten bij wedstrijden van voetbalclub VVV, terwijl de kans daarop in de eredivisie juist groter is. “Wat openbare orde en veiligheid betreft kan Venlo de eredivisie aan�, zegt korpsbeheerder burgemeester Hubert Bruls namens gemeente, politie en justitie. “Wat ons betreft kan VVV weer gaan voor het kampioenschap en hernieuwde promotie naar de eredivisie.�

Gemeente, politie en justitie zijn zeer tevreden over de samenwerking met VVV. “Toen VVV promoveerde, hadden we aanvankelijk een soort standaardpakket van veiligheidsmaatregelen en politie-inzet afgesproken, maar al vroeg in de competitie zijn we overgestapt op maatwerk. Dat heeft prima gefunctioneerd. Overheden en club werkten samen als een geoliede machine,� aldus Bruls.

De politie hield vorig seizoen dertien mensen aan, van wie zeven VVV-supporters. Zeven voetbalsupporters kregen een stadionverbod. Bij acht wedstrijden zette de politie de Mobiele Eenheid (ME) in. Met 9344 mensuren bleef de politie-inzet binnen de ramingen.

Het inzetten van de verplichte auto/buscombi, waarbij supporters gezamenlijk vanuit het thuisstadion naar een centrale plaats gaan en van daaruit onder politiebegeleiding of in bussen naar het stadion van VVV vervoerd worden, bleek een effectief middel om incidenten tussen supporters van verschillende clubs te voorkomen.

Het komende voetbalseizoen speelt VVV-Venlo in de eerste divisie. Dit vraagt opnieuw een andere aanpak op het gebied van openbare orde en veiligheid. De totale politiecapaciteit zal naar verwachting het komende voetbalseizoen lager liggen en er zal niet voor alle wedstrijden een verplichte auto/buscombi gelden.

Kaartverkoop, parkeerbeheer en een hekwerk in de Postweg zijn aandachtspunten voor het komende seizoen.
Provincie:
Tag(s):