donderdag, 21. augustus 2008 - 9:53

Minder omzetvolume voor horeca

Den Haag

In het tweede kwartaal van 2008 zijn de verkopen in de horeca flink lager geweest dan een jaar eerder. Het omzetvolume daalde met 3,5 procent. Dit is het vierde kwartaal op rij dat het omzetvolume afneemt, maar de daling is beduidend groter dan in de voorgaande kwartalen. De prijzen stegen met 4,1 procent. Hierdoor werd in het tweede kwartaal toch nog een bescheiden omzetgroei van 0,5 procent behaald. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.

Restaurants en cafetaria’s moesten in het tweede kwartaal, in tegenstelling tot de overige branches in de horeca, genoegen nemen met een omzetdaling. De omzet daalde met 1,6 procent. De prijzen stegen gemiddeld met 3,9 procent. Hierdoor kwam het omzetvolume 5,3 procent lager uit dan een jaar eerder.

De hotels boekten in het tweede kwartaal opnieuw het beste resultaat van alle branches in de horeca. De omzet nam met 4,8 procent toe in vergelijking met een jaar eerder. Cafés realiseerden een bescheiden omzetgroei van 0,4 procent. De prijzen lagen in het tweede kwartaal 3,5 procent hoger, het omzetvolume daalde met 3 procent.
Categorie:
Tag(s):