dinsdag, 3. juni 2008 - 23:07

Minderjarige meisjes bekogelen politieauto

Tilburg

Twee Tilburgse meisjes van 11 en 14 jaar hebben dinsdag met stenen en dakpannen een politiebus zwaar beschadigd. Ze gooiden het materiaal vanaf het dak van een woning aan de Seringenhof.

De politie kreeg rond 17.30 uur een melding dat op het Seringenhof met kiezelsteentjes naar voorbijgangers werd gegooid. Een persoon werd daarbij geraakt aan zijn hoofd, maar wilde geen aangifte doen. Toen een politie-eenheid ter plaatse kwam, werden de agenten en hun Mercedes Vito onder vuur genomen, met steeds zwaardere stenen en uiteindelijk zelfs dakpannen. Van de politiebus sneuvelden diverse ramen, werden het zwaailicht en de sirene op het dak totaal vernield en liep de auto diverse deuken op. Ook een tweede eenheid die met een auto ter plaatse kwam, moest afstand houden.

Pas toen er een hondengeleider met een schild er aan te pas kwam, lukte het agenten de twee meisjes op het dak aan te houden. Het 14-jarige meisje is op het bureau in verzekering gesteld, gelet op de ernst van de feiten. Zij verklaarde uit algemene frustratie te hebben gehandeld, de 11-jarige verdachte, die vanwege haar leeftijd na verhoor is heengezonden, zou haar gevolgd hebben.
Provincie:
Tag(s):