maandag, 23. juni 2008 - 17:50

Minderjarige overvallers Julianapark veroordeeld

Roermond

Voor de rechtbank in Roermond zijn maadag 4 minderjarige verdachten veroordeeld voor twee overvallen in het Julianapark in Venlo in de nacht van 17 op 18 november 2007. Tijdens de eerste overval door 3 daders werd een slachtoffer een cadeauenveloppe met daarin 10 euro afgepakt. Bij de tweede overval door weer 3 daders, van wie 2 ook hadden deelgenomen aan de eerdere overval, werden van drie slachtoffers telefoons, geld en sigaretten afhandig gemaakt. Bij deze overval is ook een ongeladen revolver gebruikt om de overval kracht bij te zetten.

De rechtbank heeft bepaald dat de 4 verdachten, van wie de voorlopige hechtenis was geschorst, niet meer terug hoeven naar de cel. De rechtbank legde wel forse voorwaardelijke jeugddetentie op, waaraan als bijzondere voorwaarde is gekoppeld dat de verdachten begeleiding dienen te aanvaarden van de jeugdreclassering. De rechter hoopt hiermee te voorkomen dat de daders zich opnieuw aan strafbare feiten schuldig zullen maken. Daarnaast acht de rechtbank taakstraffen in de vorm van werkstraffen passend.

Twee van de slachtoffers hebben ook hun vorderingen tot schadevergoeding toegewezen gekregen. Het ene slachtoffer kreeg zijn telefoon vergoed en het andere slachtoffer kreeg, naast een vergoeding voor het gestolen geld, ook een vergoeding van 600 euro aan smartengeld toegewezen. Een derde vordering werd door de rechtbank niet-ontvankelijk verklaard, omdat die vordering niet was onderbouwd.
Provincie:
Tag(s):