donderdag, 3. april 2008 - 9:51

Minderjarigen pleegden straatroven en mishandelingen

Heerenveen

Door het aanhouden van een 15 en 16-jarige inwoner van Heerenveen zijn twee pogingen tot beroving en twee openlijke geweldpleging opgelost. De twee jongens worden ervan verdacht dat zij op zaterdagavond 1 maart op het Molenplein en in de Mincklerstraat pogingen tot straatroof hebben gepleegd, waarbij twee oudere dames het doelwit waren.

Op het Molenplein is een vrouw, onder bedreiging van een mes, door de jongens gedwongen om haar zakken leeg te maken en de inhoud te overhandigen. De jongens maakten niets buit omdat de vrouw niets van waarde bij zich droeg. In de Mincklerstraat hadden de jongens het op een handtas gemunt. Het slachtoffer bleef haar tas vasthouden, waarna de twee daders zonder buit op de vlucht sloegen. In beide gevallen konden de slachtoffers een goed signalement van de daders geven. De twee vrouwen kwamen met de schrik vrij en deden aangifte.

Op zaterdag 22 maart en donderdag 27 maart vonden op het Burgemeester Kuperusplein en in de Sieversstraat twee openlijke geweldplegingen plaats. In beide gevallen werden willekeurige omstanders door de twee verdachten mishandeld. Daarbij raakte niemand gewond. Tijdens het laatste voorval werd de 15-jarige jongen op heterdaad aangehouden. Hij was in het bezit van een mes dat tijdens een van de berovingen gebruikt was. Na politieonderzoek kon op maandag 31 maart ook de 16-jarige plaatsgenoot worden aangehouden. Na verhoor bekenden beide minderjarigen de twee pogingen tot beroving en de twee openlijke geweldplegingen. De rechter-commissaris heeft het duo voor 14
dagen in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):