dinsdag, 26. februari 2008 - 21:38

Minima kunnen 150 euro besparen op hun energierekening

Regio

De campagne ‘slim verbruik = schoon verdiend wordt voorlopig voortgezet. Afgelopen december werd het startsein gegeven, 20.000 huishoudens in de provincie Drenthe met een minimuminkomen ontvingen een brief waarmee men zich kon aanmelden. Velen hebben gereageerd en de eerste gratis energieboxen zijn inmiddels aan hen uitgereikt. Zij besparen daarmee gemiddeld zo’n 150 euro op hun energierekening. De energiebox kan nog steeds worden aangevraagd.

De energieboxen ter waarde van 50 euro waarin o.a. spaarlampen, tochtstrips en waterbespaarders, worden door energieadviseurs uitgereikt aan de deelnemende huishoudens.

De energieadviseurs zijn werkzoekenden uit tien Drentse gemeenten die speciaal zijn opgeleid voor dit project. Tijdens het huisbezoek brengen zij maatregelen aan en geven een persoonlijk energiebespaaradvies. De adviseurs zijn herkenbaar aan hun speciale kleding voorzien van het logo slim verbruik = schoon verdiend. Daarnaast kunnen zij zich ook legitimeren.

Als de huishoudens de adviezen opvolgen, besparen zij gemiddeld 150 euro op hun energierekening. Vaak gaat het om eenvoudige aanpassingen waardoor het energieverbruik al aanzienlijk vermindert. Door bijvoorbeeld de verwarming één graad lager te zetten wordt al zeven procent energie bespaard. De informatie is ook te lezen op www.drenthe.nl/slimverbruikschoonverdiend.

Slim verbruik = schoon verdiend is een initiatief van de provincie Drenthe, de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden, SWA Assen, Woonconcept Meppel en overige wooncorporaties in Drenthe, Rendo Energieservice, Essent en Workprofiler. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VROM.
Provincie:
Tag(s):