maandag, 28. april 2008 - 16:56

Minister Hirsch Ballin bekijkt grens-emplacement aan A67

Venlo

Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft maandagochtend een bezoek gebracht aan het grensemplacement aan de A67 bij de grens met Duitsland in Venlo.
Hij was daar voor een informatieve bijeenkomst en een rondleiding over de parkeerplaats, die volgens alle betrokken partijen dringend toe is aan een opknapbeurt.

De minister werd in een ruimte in het douanekantoor geïnformeerd over de situatie van het emplacement. Daarbij waren vertegenwoordigers aanwezig van de provincie, Kamer van Koophandel, Transport en Logistiek Limburg, Eigen Verladers Organisatie, Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing, en de Politie Limburg-Noord.

Vervolgens maakte de minister samen met de vertegenwoordigers een rondgang over de parkeerplaats.

Het grensemplacement aan A67 heeft onder meer te kampen met te weinig parkeercapaciteit, vervuiling en verloedering door langparkeerders, geen ruimte voor buitengewoon transport, ladingdiefstallen en geen goede restauratieve voorzieningen.

De ambitie van de gemeente Venlo is haar huidige logistieke positie verder uit te bouwen en te verstevigen, met de daarbij behorende faciliteiten. Het realiseren van bewaakte parkeerplaats(en) in de regio ter bescherming van de chauffeurs en hun kostbare lading past daarbij.

Herinrichting van het grensemplacement is voorzien in 2009. Bij de herinrichting van het grensemplacement is het de bedoeling dat er ook een brandstofverkooppunt komt.
Provincie:
Tag(s):