woensdag, 6. augustus 2008 - 12:40

Minister Plasterk bezoekt Sneek

Sneek

Minister dr. R.H.A. Plasterk, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bracht dinsdag 5 augustus een werkbezoek aan Sneek. Hij maakte deel uit van een culturele delegatie die alles te horen kreeg over de laatste culturele ontwikkelingen in de gemeente en natuurlijk over de Sneekweek en het belang van dit evenement voor Fryslân en Nederland.

Om twaalf uur ontvingen burgemeester drs. A.A.M. Brok en wethouder B.J. Van den Broek van cultuur de delegatie op het stadhuis. Het gezelschap bestond naast minister Plasterk en zijn echtgenote, uit de heer H. van Waveren en echtgenote, gedeputeerde van provincie Zeeland en mevrouw Jannewietske de Vries, gedeputeerde van de provincie Fryslân.

Kort na de ontvangst liep de delegatie langs de Westersingel en de Kerkgracht richting Waterpoort. Onderweg informeerde wethouder Van den Broek de minister over alle ontwikkelingen rondom het Cultureel Kwartier Sneek en de bouw van het theater aan de Westersingel.

Van den Broek kon de minister er onder andere van op de hoogte stellen dat de verbouw van de Noorderkerk op schema ligt, dat de verbouw van Het Bolwerk na de bouwvak van start gaat en dat het voormalige TNT gebouw op 21 oktober voor het eerst in gebruik zal zijn als theater. Tryater geeft dan de eerste voorstelling van Zelle. Op dit ogenblik wordt in het TNT gebouw koortsachtig gewerkt om alles op tijd af te krijgen.

Na de wandeling gingen de aanwezigen aan boord van de Johanna Jacoba om naar het Starteiland te varen. Halverwege de tocht vergezelden de heer Jaitie Dijkstra, vice-voorzitter van de KWS (Koninklijke Watersportvereniging Sneek) en Gerlof van der Werf de delegatie. Zij informeerde de opvarenden over de Sneekweek in het algemeen en de wedstrijden van die middag in het bijzonder.

Aan het einde van de middag nam minister Plasterk afscheid. De rest van het gezelschap kreeg vóór aanvang van het diner nog de gelegenheid om te proeven van de Sneekweek-gezelligheid in de binnenstad.
Provincie:
Tag(s):