donderdag, 17. juli 2008 - 16:03

Minister-president Balkenende bij Opening Academisch Jaar in Rotterdam

Rotterdam

Minister-president Jan Peter Balkenende verzorgt op maandag 1 september 2008 de gastrede tijdens de Opening van het Academisch Jaar 2008-2009 van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De universiteit is verheugd dat de minister-president met zijn bijdrage het lustrumjaar (1913-2008) van de Rotterdamse universiteit opluistert. Collegevoorzitter Jan Willem Oosterwijk spreekt op de plechtigheid over internationalisering.

‘Thuis in de wereld’, zo luidt de slogan van de strategische visie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het beschrijft de ambitie om de Erasmus Universiteit Rotterdam verder te ontwikkelen tot een internationale, in de stad gewortelde universiteit van wereldklasse. In zijn toespraak licht collegevoorzitter Jan Willem Oosterwijk deze ambitie toe. Hij beschrijft wat nodig is om de verwerving, uitwisseling en toepassing van hoogwaardige kennis op wereldschaal te stimuleren, zowel op macro- als op microniveau.

Zoals gebruikelijk tijdens de Opening Academisch Jaar reikt rector magnificus prof.dr. Steven Lamberts de jaarlijkse Onderwijs- en Onderzoeksprijzen uit.
Provincie:
Tag(s):