vrijdag, 6. juni 2008 - 23:36

Minister-president bezoekt Zeeland

Minister-president Balkenende brengt woensdag 11 juni een bezoek aan Zeeland.Hij ontmoet onder andere leerlingen en bestuurders van Technum, het opleidingscentrum voor de techniek van het ROC Zeeland in Vlissingen.

Met hen spreekt hij over manieren om schooluitval tegen te gaan, de doorstroommogelijkheden naar hoger onderwijs en de aansluiting tussen scholing en arbeidsmarkt. In dit kader bezoekt de minister-president ook een van de stagebedrijven die gelieerd zijn aan het ROC.

Aansluitend aan het bezoek aan het ROC stelt de minister-president een uniek treinstel in gebruik, het zogeheten “Ovale-ramenrijtuig� uit 1931. Dit treinstel is enig in zijn soort in Nederland. De laatste acht jaar hebben vrijwilligers van de stichting Stoomtrein Goes-Borsele het rijtuig in oude glorie hersteld.

Na een korte toespraak maakt de minister-president een eerste rit met het gerestaureerde rijtuig. Deze zal daarna regulier gaan rijden op de historische spoorlijn Goes-Borsele.

Tot slot van zijn bezoek aan Zeeland opent minister-president Balkenende het gerenoveerde Badpaviljoen in Domburg. Dit paviljoen uit 1889 is, met subsidie van de Rijksoverheid, verbouwd en gerestaureerd. Het bevat nu onder andere negen appartementen en een restaurant.
Provincie:
Tag(s):