woensdag, 13. februari 2008 - 8:25

Minister Ter Horst doet politie formeel eindbod

Doorn

Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) is blij met de doorbraak in de impasse rond een nieuwe politie-cao. De minister heeft in de bemiddelingspoging onder leiding van Doekle Terpstra een loonbod gedaan voor 2008 en 2009.

Verder zijn afspraken gemaakt over herziening van het loongebouw en de functiewaardering bij de politie. Terpstra heeft hierop de minister een voorstel voor een cao voor drie jaar gedaan waarover met de vakbonden formeel onderhandeld kan worden. De minister heeft dit voorstel inmiddels overgenomen en als formeel eindbod aan de vakbonden uitgebracht.

Ter Horst biedt de politie o.a. een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 februari 2008 en een loonsverhoging van 3,3 procent per 1 januari 2009. Tevens zal de de toeslag voor onregelmatig werk ’s avonds ingaan om 21.00 uur i.p.v. om 22.00 uur.

Om het doorstromen naar andere functies zonder onregelmatigheidstoeslag aantrekkelijker te maken, wordt deze toeslag stapsgewijs in vier jaar afgebouwd.

Met dit eindbod wil Ter Horst de politie op korte termijn positief onderscheiden van wat in andere sectoren gebruikelijk is en ook op langere termijn recht doen aan het zware, risicovolle en verantwoordelijke werk van de politie.
Provincie:
Tag(s):