vrijdag, 29. augustus 2008 - 20:03

Minister Verburg gaat met AID mee vliegen

In september voert de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit samen met waterschap Brabantse Delta en waterschap De Dommel vanuit de lucht controles uit. Centraal staan het juiste gebruik van mest en gewasbeschermingsmiddelen en afvalwaterlozingen. De milieuvluchten zijn een vervolg op de acties in het voorjaar. Op een van deze vluchten maakt minister Verburg van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit deel uit van het controleteam. Haar bezoek in de eerste week van september staat in het teken van samenwerking tussen diverse handhavende instanties en vakgebied overschrijdend werken.

In september vliegen controleurs van de AID opnieuw met collega’s van beide waterschappen mee in het inspectievliegtuig. Ook gaan dan weer gezamenlijke teams op de grond op pad voor controles, al dan niet op basis van meldingen vanuit de lucht.

Het controlegebied strekt zich uit van de Belgische grens tot aan ‘s Hertogenbosch en van Tilburg tot en met Someren (Waterschap De Dommel) en van de Belgische grens tot de rivier de Bergsche Maas/Hollands Diep en van Tilburg tot Bergen op Zoom (Waterschap Brabantse Delta).
Provincie:
Tag(s):