donderdag, 6. maart 2008 - 19:01

Minister Vogelaar bezoekt Barten Noord

’s-Hertogenbosch

Op woensdag 5 maart bracht minister Ella Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en Integratie (WWI) een bezoek aan ’s-Hertogenbosch. Na haar aanwezigheid op het provinciehuis kwam zij naar wijkwinkel de Kiek in de Bartjes. Daar sprak zij o.a. met vrijwilligers en bewoners. Ook sprak zij met het ‘koppel’ Sitki Olcucu opbouwwerker van Divers en Bas Lucius van de politie die twee dagen per week in de Barten te vinden zijn. De minister was onder de indruk van het grote aantal vragen, 2400 het afgelopen jaar, waarmee bewoners geholpen worden in de wijkwinkel.

Het bezoek vond plaats in het kader van de toekomst van het Grotestedenbeleid in relatie tot o.a. de 40 wijken aanpak. Op dit moment heeft ’s-Hertogenbosch geen wijken die hiertoe behoren. Wel kunnen een aantal wijken extra steun goed gebruiken.

’s-Hertogenbosch werkt al sinds de jaren negentig aan de fysieke en sociale herstructurering van haar meest kwetsbare buurten. Een proces van vallen en opstaan en ook een proces van lange adem en vele partners. Ella Vogelaar: “ Ik heb een goed beeld gekregen van de situatie hier en zie ook hoe belangrijk het is om te zorgen voor continuïteit� . Steun van Rijk, provincie en corporaties zijn voor de aandachtsgebieden onontbeerlijk.
Provincie:
Tag(s):