maandag, 14. april 2008 - 17:39

Minister Vogelaar geeft startsein woonwensenonderzoek Parkstad

Heerlen

Minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) heeft maandag met het onthullen van het bord ‘Woonwensenonderzoek Parkstad’ het startsein gegeven voor dit onderzoek in de regio. Het woonwensenonderzoek is een initiatief van de regio Parkstad, de zeven gemeenten, de corporaties, ontwikkelaars en makelaars actief in Parkstad. Deze samenwerking, waarbij alle deelnemers hun website ter beschikking stellen, is uniek in Nederland en typeert de goede samenwerking van al deze partijen in deze regio.

De regio Parkstad neemt dit initiatief omdat er meer inzicht moet komen in de woonwensen die leven bij de inwoners van de zeven gemeenten. Het gaat dan om zowel huurders als kopers. De bestaande woningvoorraad van ca. 110.000 woningen is voor een deel aan vervanging of verandering toe, omdat de inwonersamenstelling van onze regio verandert. Maar ook omdat leefstijlen en dus ook woonwensen over hoe men wil wonen en leven veranderen.

Om een goed type woning, in een goede prijsklasse en geschikte woonomgeving aan al deze doelgroepen aan te kunnen bieden, wordt aan de inwoners gevraagd dit kenbaar te maken. Ze kunnen een enquête invullen op www.ikwileenanderewoning.nl of via een muisklik op het logo op de website van de deelnemende organisaties. Ook zijn er bij de balies van alle gemeenten en woningbouwcorporaties papieren exemplaren beschikbaar.

De eerste resultaten worden in oktober 2008 verwacht.
Provincie:
Tag(s):