donderdag, 17. april 2008 - 11:58

Minister Vogelaar in Heechterp-Schieringen: It giet oan!

Leeuwarden

Minister Vogelaar bracht woensdag 16 april een bezoek aan de krachtwijk Heechterp-Schieringen om het WijkActiePlan te bekrachtigen. Samen met de twee woningbouwcorporaties, het wijkpanel en de gemeente Leeuwarden werd onder het mom: It giet oan!, getekend.

Het WijkActiePlan is tot stand gekomen in de goede samenspraak tussen wijkbewoners, lokale partners en gemeente. Alle partijen willen op een integrale wijze bereiken dat Heechterp-Schieringen een duurzame wijk word, waar het goed wonen is en waar de talenten van de bewoners benut worden. De inzet is gericht op sociale en economische groei van de huidige bewoners. Daarnaast moet de wijk aantrekkelijk worden voor nieuwe bewoners.

Het kabinet wil in acht tot tien jaar van aandachtswijken krachtwijken maken. Minister Vogelaar wil met haar actieplan ‘krachtwijken’ veertig wijken omvormen waar mensen kans hebben en weer graag wonen. Heechterp-Schieringen heeft volgens Nicis Instituut, het maatschappelijk topinstituut voor de steden, het meeste kans op slagen.

Leeuwarden weet wat de problemen zijn en formuleert concrete maatregelen, zo geeft het Nicis instituut aan. Hoewel Leeuwarden inzet op de sociale problematiek, worden duidelijk koppelingen gemaakt naar het grotere geheel. Het project armoedebestrijding door energiebesparing is zeer concreet. De doelen zijn ambitieus en meetbaar, en Leeuwarden is niet bang te experimenteren zonder dat er sprake is van een ‘hagelschot’ aan instrumenten. Kortom, aldus de analisten, het plan van Leeuwarden overtuigt!
Provincie:
Tag(s):