vrijdag, 6. juni 2008 - 13:15

Minister Vogelaar reikt NET-Trofee uit

Minister Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie heeft donderdag 5 juni de NET-Trofee (Nationale Energie Toekomst Trofee) uitgereikt aan woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) uit Dronten.

OFW Dronten gaat een wijk in Biddinghuizen op zo’n manier renoveren dat zowel de energiezuinigheid van de huizen verbetert als de leefbaarheid in de wijk.

Door de aanpak besparen de inwoners van de 85 huizen gemiddeld 1.200 euro aan energiekosten per jaar en wordt dreigende verpaupering voorkomen. “De ambitieuze aanpak om bestaande woningen naar een B-label te brengen is een voorbeeld voor alle corporaties en bouwers,� stelt het juryrapport.

De NET-Trofee beloont energiebesparingsprojecten op het gebied van renovatie en nieuwbouw. Ook stedelijke vernieuwing is een belangrijk aandachtsgebied. Veel marktpartijen werken hard aan het vinden van energiezuinige oplossingen.

De NET-Trofee wil bedrijven, woningcorporaties en lokale overheden de erkenning geven die zij verdienen. De andere twee finalisten van de NET-Trofee 2008 waren de gemeente Veenendaal en TNT Real Estate.

De NET-Trofee past bij uitstek in het programma 'Schoon en Zuinig', waarin zeven ministeries samenwerken om de CO2-uitstoot terug te dringen. De medewerking van marktpartijen is daarbij essentieel. Vooral in de gebouwde omgeving is met relatief eenvoudige en snel terug te verdienen middelen veel winst te behalen.

Dat blijkt behalve uit Schoon en Zuinig ook uit het Nationaal Energiebesparingsplan Meer met Minder. Dit plan geeft aan hoe partijen in de gebouwde omgeving energiezuinig kunnen werken, wonen en bouwen. DE NET-Trofee is een stimulans om op dit gebied voorop te lopen.
Provincie:
Tag(s):