donderdag, 13. november 2008 - 21:01

Minister Vogelaar treedt af, Eberhard van der Laan voorgedragen

Den Haag

Minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie treedt af. Dat heeft zij donderdagavond bekend gemaakt. Tijdens een overleg met de PVDA top kreeg zij onvoldoende vertrouwen om nog verder te gaan als minister in dit kabinet.

De PVDA top is donderdag in gesprek gegaan met Vogelaar om haar functioneren te bespreken, zo werd door ingewijden tegenover het NOS Journaal bevestigd. Vanuit haar eigen partij ontstond veel kritiek op het functioneren van Vogelaar. Vooral het besluit om Antilliaanse probleemjongeren niet apart te registreren viel slecht bij haar eigen partij en de Tweede Kamer.

Ella Vogelaar was sinds 22 februari 2007 minister in het vierde kabinet Balkenende. Kort na haar aantreden als minister presenteerde Vogelaar een lijst met 40 probleemwijken waarin tijdens deze kabinetsperiode extra geïnvesteerd moest worden.

Vorige week zegde de SP-fractie in de Tweede Kamer al het vertrouwen op in de PVDA bewindsvrouw voor haar rol in het financiële debacle rondom het schip SS Rotterdam, dat aangeschaft is door woningcorporatie Woonbron.

De PvdA heeft al een opvolger voor Vogelaar. Eberhard van der Laan (53),de oud-fractievoorzitter van de PvdA in Amsterdam, is voorgedragen voor de ministerspost.
Provincie:
Tag(s):