vrijdag, 25. januari 2008 - 13:10

Ministerie zorgt voor vaccins tegen blauwtong

Den Haag

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft zes miljoen blauwtongvaccins besteld bij de Brabantse farmaceut Intervet. Zij besloot hiertoe na een Europese aanbestedingsprocedure. De Europese Commissie heeft toegezegd voor de vaccinatie tegen blauwtong mee te betalen.

Brussel vergoedt 100% van de vaccinkosten en 50% van de toedieningskosten. Hiervoor wordt nog wel een maximumbedrag vastgesteld. Ook is nog niet precies duidelijk welke kosten onder de post toedieningskosten vallen. De kans bestaat dat de Europese Commissie uiteindelijk wel 100% van de vaccinkosten voor haar rekening neemt, maar dat de bijdrage van Brussel aan de toedieningskosten minder dan 50% bedraagt.

De bestelling van zes miljoen vaccins wordt in delen geleverd. De eerste miljoen doses blauwtongvaccin worden in mei geleverd, vervolgens worden in juni nogmaals een miljoen doses geleverd. De overige vier miljoen doses worden voor 1 augustus geleverd. Zo mogelijk levert het bedrijf eerder. Vanaf half mei kunnen houders van dieren die bevattelijk zijn voor blauwtong hun dieren laten vaccineren.
Provincie:
Tag(s):