zaterdag, 5. april 2008 - 14:02

Modelsporen in Spoorweg-museum

Utrecht

Dit weekend heeft het spoorwegmuseum in Utrecht speciaal bezoek van diverse modelspoorbouwverenigingen. Naast de gebruikelijke exposities van het Spoorwegmuseum zelf, kunnen bezoekers zien hoe hobbyisten treinbanen bouwen en daar schaalmodellen op laten rijden. Deze modelbanen zijn op verschillende schaalgrootten gemaakt, van grote modeltreinen (schaal 1:22,5) tot miniatuurtreintjes welke tot 220 keer kleiner zijn dan in het echt.

De regio Utrecht is goed vertegenwoordigd door de modelbouwers. Zo is er een bijzondere modelbaan van Lego, waarop ondermeer de hedendaagse Utrechtse sneltram rond rijdt. Ook is er een prachtige replica van station Driebergen-Zeist anno 1950 waarop het oude seinhuis en de loopbrug van destijds te zien zijn.

Met een speciale museumtrein kunnen bezoekers van het Centraal Station naar het Spoorwegmuseum aan de Maliebaan reizen. Gecombineerd met het Museumweekend kan men tot en met zondag 6 april terecht, waarbij de entree na 15:00 uur zelfs gratis is. Naast modellen van elektrische treinen worden ook werkende schaalmodellen van oude stoommachines getoond.
Provincie:
Tag(s):