donderdag, 14. augustus 2008 - 19:14

Modeontwerper Percy Irausquin dood aangetroffen

Amsterdam

Modeontwerper Percy Irausquin is donderdagmiddag na een noodlottig ongeval overleden, dat heeft zijn management vandaag bekend gemaakt. De 39-jarige designer werd door zijn vriend Arjan Mallie, dood aangetroffen in de badkamer van zijn huis in Amsterdam.

De van oorsprong Arubaanse ontwerper werd nog gereanimeerd maar alle hulp kwam te laat. Wat er zich precies heeft voorgedaan is nog niet bekend. Er zijn nog geen aanwijzigen omtrent de doodsoorzaak, sectie zal dit moeten uitwijzen, aldus een woordvoerder van de politie.

Irausquin was zeer geliefd bij bekende Nederlanders, zo ontwierp hij de trouwjurk van Katja Schuurman. De geboren en getogen Arbubaan kwam naar Nederland toen hij 21 was. Hij volgde een MBO Mode en Kleding opleiding in Breda en studeerde in 2000 af aan de Rietveld Aacademie.

Een jaar later won hij de Frans Molenaar prijs als meest getalenteerde jonge ontwerper. In 2007 moest hij zijn medewerking aan de Amsterdam fashion week afzeggen omdat financier Steve te Pas (modegroep Moshi Moshi) de samenwerking eenzijdig opzegde. Maar Percy krabbelde weer overeind en stond enkele weken geleden nog op de Amsterdam International Fashion Week met zijn zomercollectie 2009.

Percy's familie op Aruba is inmiddels over het tragische ongeval ingelicht.
Categorie:
Tag(s):